Kuidas valida laserprinterit koju

Read Time:1 Minute, 54 Second

Me elame digitaaltehnoloogia maailmas ja me ei saa päevagi ilma tehnoloogia ja vidinateta hakkama. Printerite kasutamine on muutunud meie jaoks hädavajalikuks, sest trükitud dokumendid on tänapäeval endiselt aktuaalsed.  Kodus kasutatava printeri valimine võib tunduda hirmuäratav ülesanne, kuid see ei ole nii keeruline, kui esmapilgul tundub. Järgnevalt räägime teile laserprinteritest https://odavprint.ee/et/product-category/printerid/laserprinterid/ ja sellest, miks nende kasutamine on nii populaarne. 

Mis on laserprinter ja kuidas see töötab?

Laserprinter kasutab oma töös spetsiaalseid lasereid, mille abil kantakse kujutised ja tekst paberile. Tindiprinterid on palju teistsugused, sest nad pihustavad tinti, samas kui lasermudelid kasutavad staatilist elektrit ja toonerit (pulbrilist tinti). Laser tekitab trumli teatud kohtades elektrilaengu, millele tooner kinnitub. Seejärel kantakse see tooner paberile ja fikseeritakse kuumuse abil. Protsess on kiire ja annab teravaid, kvaliteetseid väljatrükke. Laserprinterid on tuntud just kvaliteetse printimise ja tootlikkuse poolest.

Tüübid

  • Ühevärvilised – neid kasutatakse sageli kodus, sest nende kasutamine on odavam ja nad saavad hakkama enamiku igapäevaste ülesannetega, näiteks dokumentide või õppematerjalide printimisega.
  • Värviline – sobib hästi suurtele organisatsioonidele (kontorid, graafikastuudiod, haridusasutused). Väga hea graafikute, diagrammide ja jooniste trükkimiseks. 

Peamised eelised

  1. Trükkimiskiirus. Laserprinterid on palju kiiremad kui tindiprinterid. Nad suudavad printida kümneid lehekülgi minutis, mis on eriti oluline suurte trükimahtude puhul.
  2. Kulutõhusus. Laserprinterid kasutavad toonerit, mis kulub palju aeglasemalt kui tindiprinterites. Üks toonerikassett võib kesta mitu tuhat lehekülge, samas kui tindipritsikassetid kestavad tavaliselt mõnisada lehekülge.
  3. Prindi selgus ja vastupidavus. Laserprinterid toodavad teravamaid jooni ja teksti kui tindiprinterid, mis on eriti oluline dokumentide printimisel. Tooner on ka veekindel ja ei tuhmu aja jooksul.
  4. Vähem hooldustöid. Laserprinterid vajavad vähem hooldust. Nad ei kannata tindi kuivamist, mis tindiprinterite puhul sageli juhtub, kui neid pikka aega ei kasutata.

Kasutuskulud: toonerid ja kulumaterjalid

Laserprinterite mudelid on sageli kallimad, kuid nende jooksvad kulud on sageli väiksemad. Selle põhjuseks on toonerite pikem kasutusiga ja seadme enda pikaealisus. Toonerikassettidega saab sõltuvalt printerimudelist printida 1000 kuni 10 000 lehekülge. Ühe kasseti hind on suurem kui tindikassetil, kuid selle kasutusiga on palju pikem. Näiteks kui teil on vaja sageli suuri koguseid printida, on laserprinter pikemas perspektiivis palju kuluefektiivsem.

Laserprinteritel on palju eeliseid, mis muudavad need teistest printeritüüpidest oluliselt erinevaks. Valige mudel vastavalt oma eelarvele, töökoormusele ja sellele, kui tihti on vaja materjale vahetada. Kui vajate usaldusväärset ja kuluefektiivset printimist oma kodus, on laserprinter suurepärane lahendus, mis õigustab teie investeeringut veel aastaid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %